Det här med att läsa tidningar

Typiskt fånig grej: jag prenumererar på ETC Helg men jag läser den sällan. Inte för att jag tycker ETC Helg är dålig, tvärtom, den är välskriven och läsvärd och ger många nya perspektiv. Betydligt bättre än Göteborgs-Posten som gått från ordinär till meningslös. Men jag kommer mig aldrig för att sätta mig ner och läsa en tidning. På spårvagnen/bussen fastnar jag alltid på Instagram. Och jag har liksom inte ro att mig ner i soffan med en tidning och bara bläddra och läsa, läsa och bläddra.

Och det gäller alltså inte bara ETC. Jag har prenumererat på dagstidningar (GP, innan den tappade allt), samma sak där. Historiska tidskrifter var inte mycket bättre (och jag älskar historia). Alltihop tenderar att samlas i oläst-högen. Tills jag dumpar allt hos återvinningsstationen eller tar det till närmaste second hand-butik.

Varför? Jag läser ju böcker hela tiden, massa böcker. Varför har jag så svårt att läsa tidningar och tidskrifter? Helskumt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.