Kattbesök

Linus och jag har finbesök, en katt som ska vara hos oss över julhelgen medan husse är bortrest. Han är lite yngre än Linus och har varit på besök hos oss en gång tidigare, för kanske två år sedan. Linus fattar ju inte det här med revir och är hursomhelst inte är någon slagskämpe så han fräste inte ens åt Love när denne kom ut ur kattburen. Love å andra sidan tyckte det här med Linus var jättespännande – tänk, en katt som inte fräser åt mig! Han ägnade några timmar åt att spana på Linus, smyga på Linus, göra utfall mot Linus och springa efter Linus när Linus skuttade undan.

Till slut ledsnade Linus på att skutta undan och vägrade röra på sig. Love tvärnitade också. Han är inte heller någon slagskämpe.

Nu är allt lugnt. Love ligger i Linus klätterställning och sover och Linus spanar runt i lägenheten, om allt står där det ska. Och jag ska gå och lägga mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.