Köpa nytt eller tänka på miljön? #blogg100 dag 100

Farligt avfall-bilen var i grannskapet i kväll och jag passade på att lämna min trasiga brödrost och min lika trasiga kaffebryggare. Samt en trasig väska.


Nu är frågan: ska jag köpa ny brödrost och kaffebryggare? Brödrosten ärvde jag efter farmor och kaffebryggaren fick jag av en granne och det mest klimatsmarta vore att fortsätta köra begagnat. Men jag är lite skeptisk till loppishemelektronik. Å andra sidan är det inte klimatsmart någonstans att köpa nytt. De där apparaterna tär på jordens resurser när de tillverkas. Det bästa är att inte köpa dem. Jag behöver inte äta rostat bröd (även om det är gott). Kaffe går utmärkt att brygga för hand (jag är bara lat).

Nåja, jag behöver inte bestämma mig i dag. Jag får inte pengar förrän om 10 dagar.

Det här mitt hundrade inlägg i bloggutmaningen Blogg100. För första gången har jag klarat att blogga en gång om dagen hundra dagar i rad, utan att missa en enda dag. 

En kommentar till “Köpa nytt eller tänka på miljön? #blogg100 dag 100”

  1. Jag köper gärna begagnat, byter grejer osv, men just elektronik är jag lite tveksam till efter att jag köpte inte mindre än 3 julljusstakar som inte funkade någon av dem på loppis. Man kan säga att jag fick nog även om just såna ljusstakar går sönder bara man tittar på dem.
    Men du kan ju fundera på hur ofta du använder ex kaffebryggaren. Dricker du kaffe varje dag? Ja, då kanske en bryggare är bra att ha.

    Vi har ingen mikrovågsugn tex till omgivningens stora förvåning. Vi hade en gång i tiden (och den hade vi fått) och den gav vi bort till slut eftersom den var stor och klumpig och inte användes. Det är säkert över tio år sen och jag har inte saknat den en enda gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.