Agathas favoritgift #blogg100 dag 66

Jag visste ju att äppelkärnor får groddar när de ligger i jorden. Men det var första gången jag sett att kärnorna fått groddar när de fortfarande var kvar i det ätbara äpplet. Jag tittade misstänksamt på groddarna. Äppelkärnor innehåller Agatha Christies favoritgift vätecyanid. Det är inget jag vill få i mig, inte ens i små icke-dödliga mängder. Jag förmodar att nånting händer på vägen från kärna till groddar och att vätecyaniden inte traskar vidare från kärna till grodd men jag var inte beredd att ta några chanser. Jag petade beslutsamt bort groddarna från äpplet jag åt.

Och nej, om någon erbjuder dig låt oss säga en kaffekopp full med äppelkärnor ska du inte äta upp dem. Inte ens om det är ett vad och du får massa pengar om du sätter i dig varenda äppelkärna. De är inte nyttiga för dig.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.