Bates Motel #blogg100 dag 13

Till en början var jag skeptisk till Bates Motel. Jag gillade inte att den utspelas i nutid (även om Norma Bates alltid har klänning och kör ett gammalt vrålåk) och jag tyckte sidohandlingen om de korrupta stadsborna var onödig.

Men så här inne i tredje säsongen har jag kapitulerat totalt. Jag har tagit serien till mitt hjärta. Bäst av allt är gestaltningen av Norman Bates och hans mamma, deras relation, Normans oförmåga att hantera relationer med det motsatta könet, Normans väg mot det totala vansinnet. Fred Highmore och Vera Farmiga förtjänar att överösas av priser för deras rollprestationer. Överhuvudtaget finns det många bra skådespelare i serien. Och sidospåret med korruption och organiserad brottslighet känns också självklart, det är ju givet att Norma och Norman skulle hamna i just en sådan stad.

Bates Motel har gått i fem säsonger. Jag hoppas att SVT fortsätter köper in de resterande två. Jag hoppas det blir en sjätte säsong.

 

4 reaktioner till “Bates Motel #blogg100 dag 13”

    1. Bates Motel utspelar sig tiden före filmen. När den börjar går Norman Bates i high school och hans mamma har precis köpt det omtalade motellet. Grymt bra serie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.