Leonard Cohen Blogg24 dag 10

Jag inser att jag nästan gillar Leonard Cohen. Det kommer lite oväntat. Jag är inte den typen. Cohen är inte min stil. Det är inte jag. När jag var mycket, mycket ung diggade jag Bob Dylan men det varade inte länge. Om det varade länge så har jag förträngt det och sedan dess har jag undvikit melankoliska män med gitarr och inte mycket mer. Jag föredrar Nick Cave och Blixa Bargeld och Siouxsie Sioux och David Bowie och annat i den stilen.

Jag inser att jag har anmärkningsvärt få kvinnliga musiker bland mina favoriter. Hm. Jag tror det är dags att vidga mina vyer lite.

För övrigt var det kul att upptäcka att det var Cohen som skrev Avalanche. Den är bra men Caves cover är bättre. Och nu känner jag mig nästan musikaliskt allmänbildad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.