Snackis Blogg100 dag 82

Snackisen på Facebook i dag? Peter Erikssons utnämning till ny bostadsminister och digitaliseringsminister. Intervjuerna i Aktuellt och Rapport antyder att ministern behöver läsa på både om bostadspolitik och stadsplanering. Jag menar, vi har värsta bostadskrisen och han snackar om att vi måste bygga vackra bostäder. Seriöst?

Vi behöver bygga bostäder åt alla, inte bara åt de som kan slänga ut miljoner på att få en vacker bostad. Och vi behöver bygga mycket. Typ nu.

Hans uppfattning om miljonprogrammet innehåller så många fel att det är ångestskapande. Och nej, miljonprogramsförorterna förvandlades inte till utsatta förorter för att husen var fula. Hela miljonprogrammet har inte förvandlats till utsatta förorter. En tredjedel av miljonprogrammet bestod abmv småhus som i dag bebos av välmående medelklass.

Bostadsministern måste läsa in sig på ämnet, snabbt. Vi har en bostadskris som måste lösas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.