Linus promenerar på trottoaren Blogg100 dag 29

I dag gick Linus och jag ut på trottoaren. Ja, först stod vi en bra stund i porten och medan han funderade på om han skulle våga fipplade jag med min iPhone. Att gå ut med katter är inte jättefestligt. De ägnar mesta tiden åt att stå stilla, spana och nosa. När de rör sig rör de sig inte långt. Och för det mesta rör de sig långsamt. De måste ju nosa på allt.

Annorlunda uttryckt: att promenera med en katt är mestadels som att se målarfärg torka. Då är det bra att ha en iPhone att fippla med.

Men det gäller att inte försjunka för djupt i vad en nu väljer att försjunka i. En måste ha koll. Katten har det. Kommer det en annan katt  måste en retirera snabbt (och glöm inte ta med den egna katten). En gång lyfte jag upp en katt som redan burrat upp sig för strid. Han väste åt mig och drämde till med klorna. Han var ju rädd. Efter den gången lärde jag mig att inte hålla en rädd och arg katt för nära ansiktet. Framför allt lärde jag mig att ha koll. Kommer det en annan katt gäller det att dra snabbt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.