Linus går nästan ut Blogg100 dag 28

I dag tog Linus och jag en ny tur ut genom dörren, med honom i sele. Han gick glatt ner för trappan och jag öppnade porten och sedan stod vi där en bra stund. Linus vågade inte gå ut men tittade intresserat på allt som rörde sig. Emellanåt tyckte han det rörde på sig lite väl mycket och när människor och hundar kom för nära syntes det att han övervägde att fly in.  Ut på gatan ville han inte gå, men regnet kan ha spelat in. Det duggade.

Linus är ju född på landet och van att komma och gå som han vill. Men jag bor i en stad, vid en gata som har ganska mycket trafik, nära spårvagnsspåren. Katter är inte så bra på det här med trafik och genomsnittsåldern för utekatter är skrämmande låg. Jag kommer inte låta honom gå lös.

Däremot funderar jag på om jag kanske ska skaffa en katt till. Det är nu fyra dagar sedan Elli dog och Linus tyr sig mycket mer till mig. Han verkar uttråkad. Jag försöker roa honom bäst jag kan men är inte säker på att det räcker. Även om Elli var en stillsam katt som inte märktes så mycket betydde hon spänning. Jag är rädd för att bara jag blir för tråkigt för en liten katt som inte får gå ut själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.