Cykelfika i Majorna Blogg100 dag 15

I dag har jag varit på cykelfika. Det var ett drop-in-möte arrangerat av projektet Cykelstaden Majorna. Deltagarna kollade på foton och diskuterade cykling och cykelförvaring med fokus Majorna. Syftet med projektet är att få fler att vilja välja cykeln i stället för bilen. Minskat bilberoende betyder mindre utsläpp av växthusgaser, mindre luftföroreningar, mindre buller och dessutom bättre folkhälsa. Det betyder inte att bilar ska förbjudas, bara att de som kan och vill ska få bättre möjligheter att välja cykeln i stället för bilen.

P1200718_05Det var ett bra tag sedan jag cyklade, jag går eller åker kollektivt. Men jag har funderat på att börja cykla (mest p.g.a. folkhälsoaspekten, cykling är bra träning). Men jag behöver en ny cykel. Den jag har är för stor och tung och ska ut till syrran på Styrsö. Jag har funderat på att köpa en begagnad men på mötet fick jag tips om att Cykelköket skänker bort överblivna cyklar – och lär de nya ägarna att meka med dem. Det kanske är något för mig.

Cykelstaden Majorna är ett delprojekt i Ekologisk Stadsdel Majorna 2.0.

2 reaktioner till “Cykelfika i Majorna Blogg100 dag 15”

  1. Det verkar som om cykling är inne över hela Sverige. Här i stan görs en cykelplan och vägarna byggs ut med cykelvägar på flera ställen. Bra, tycker jag som ofta cyklar.

    Förresten kan jag rekommendera dokumentärfilmen ”Cars vs Bikes” av Fredrik Gertten. En film som visar på några olika länders cykelvanor.

  2. Det är verkligen bra om cykling är inne över hela landet. I Göteborg har det satsat en del på cykling på sistone och jag hoppas det fortsätter. I centrala delar av staden finns lånecyklar. Jag hoppas vi får fler cykelbanor.

    Jag ska kolla på filmen, flera som rekommenderat den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.