Planering

Klockan var närmare 16 när jag åt frukost i dag. Middag blev det vid 21. Jag fastnade i släktforskningen och glömde tiden. Jag tänkte inte på att jag var hungrig. Jag tänkte inte på någonting alls utom kyrkoböckerna.

Det där är så typiskt jag. Jag är jättedålig på att planera och får panik av mer invecklad planering. Om jag tänker att jag för att uppnå något måste göra en hel radda saker och att dessa kräver en viss grad av organisation går min skalle i baklås. Och när den går i baklås blir det inte gjort ett skvatt.

För att komma runt det fokuserar jag på mindre delmål och en dag i taget.  Men även med den taktiken går det sisådär med fullföljandet av planerna. Jag är lättdistraherad. Jag glömmer bort tiden. Jag tenderar att glömma. Jag är fantastisk på att skjuta upp. Jag är så fokuserad på att klara alla vardagliga vardagsprylar att övrig planering hamnar i skymundan.

Men jag har en iPhone och min iPhone har en kalender och och på min iPhone-kalender har jag koll. Papperskalendrar tappade jag alltid bort och i vilket fall som helst hade jag ingen lust att kolla i dem. Men jag älskar att fippla med min mobil. Sen jag blev med iPhone har jag blivit mycket bättre på att göra det jag ska göra.

Det här var mitt första inlägg i bloggutmaningen Temablogg52. Tanken är att det ska bli ett inlägg per vecka om olika teman.

6 reaktioner till “Planering”

  1. Hej hallå!
    Hur långt bakåt har du kommit i släktforskningen? Min bror forskade på vår farfars sida (utan att informera oss syskon om saken) och var superglad att komma ner till 1600-talet. han blev mindre glad när jag berättade att vår far var ”oäkta” med okänd pappa…
    Kul att ha med dig i ”utmaningen” !

    1. Jag har hittat en man som tycks ha varit född i mitten av 1600-talet men har själv bara tittat i arkiv från början av 1700-talet. Jag snubblade på mina första utomäktenskapliga med en gång, min farfar och en del av hans syskon var födda utom äktenskapet. Tog ett tag att fastställa att min farfars far var min farfars far också i biologisk mening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.