Vegetariskt och julshopping

I dag var jag hyfsat klimatsmart och åt röda linser i tomatsås med bara en liiiiten klick grädde i. Effekten minskades dock av glassen jag satte i mig till efterrätt. Men tanken var god. Glassen också.

I går åkte jag till stan för att köpa julklappsbok till ett syskonbarnbarn (jag köper bara julklappar åt de allra minsta, och åt storasyrran). Julhetsen var hyfsat hög inne i Nordstan men jag fick tag på det jag ville. Två böcker. En pedagogisk bok om barn som leker ute trots att det regnar. Sniglar ingår så barnets farmor (=storasyrran) kommer bli nöjd. Och en inte fullt så pedagogisk bok om en elak krokodil som försöker gillra fällor för barn så han kan äta upp dem. Barnen klarar sig men för krokodilen slutar det mindre lyckligt. Ungen är gammal nog för att introduceras för Roald Dahl.

Fast jag hörde mig för med föräldrarna först. De sa ja. Jag hoppas inte ungen får ett bryt (elaka djur, människor på menyn). Vem vet, hon kanske blir vegan.

2 reaktioner till “Vegetariskt och julshopping”

    1. Ja, jag älskar att läsa och ger helst bort böcker. Men jag har ett annat syskonbarnbarn som inte är två år ännu, hon får kläder. Det är också skoj att köpa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.